Idémaskinen


Ungdomsarbetslösheten

Posted in Politik av Robert Wensman på 23 februari 2010
Tags:

Svenska dagbladet har i en artikelserie uppmärksammat ungdomsarbetslösheten. Här är lite tips om hur man kan göra för att vinna lite uppmärksamhet hos arbetsgivaren.

Nej, men skämt å sido, så visar statistiken att 11% av de unga mellan 15 och 24 år är öppet arbetslösa. AMS har tidigare pratat om siffor på 23%, men detta är bara om man räknar på arbetslösheten bland de unga som faktiskt söker jobb, och till exempel inte studerar (eller är förtidspensionerade). Men ändå kan man misstänka att det finns en dold arbetslöshet som i form av att många unga studerar i väntan på att läget ska förbättras.

Även om detta visar att vi har en bit kvar till två tredjedelssamhället, så tycker jag är 11% arbetslöshet på tok för mycket.  Det måste i alla fall betraktas som ett bakslag för arbetslinjen.

Annonser

5 svar to 'Ungdomsarbetslösheten'

Subscribe to comments with RSS eller TrackBack to 'Ungdomsarbetslösheten'.

 1. MrPerfect72 said,

  Nu har jag en ide…
  !!! Alla jobbar mindre !!!

  Fast nu var ju det inte min ide, utan socialdemokraterna… en gaang i tiden. 8 timmars arbetsdag var det daa.

  Iden var att inte konkurrera varandra till fattigdom om jobben utan att vara solidariska med varann, dvs. saenkt arbetstid. Jaemlika loener.

  Men nu gaar ju inte det i linje med att oeka produktion och konsumption.

  Hmm… Hur goer vi daa? Vad om vi foeroekar oss i massvis istaellet!? Men om folket inte vill klona sig i massvis? Vad goer vi daa?

  -Jo, vi importerar. Daa kan vi producera mer skit till fler konsumenter och siffrorna blir fina i kalkylen.

  Om vi foerstoer vaar miljoe i detta apspel har ingen betydelse alls…… 😉

 2. kavalen said,

  Visst är det ett bakslag och inte ett så litet bakslag heller. Man agerar varken från vänster eller högerhåll för att försöka skapa fler jobb. Vänstern vill tom höja arbetsgivaravgiften för unga, isåfall kommer de aldrig komma in i arbetslivet, någonsin. Högern har sänkt skatterna men måste ändå sänka avgifterna för att det ska bli billigare att anställa unga, så enkelt är det bara.

  Detta är något politikerna måste tänka på dag och natt hur de ska lösa, för som det ser ut idag så går de med erfarenhet först, hur ska ungdomar utan erfarenhet kunna komma in i arbetslivet? Det måste skapas jobb genom att ge bättre förutsättningar för företagen att anställa. Vill man inte inse detta får man helt enkelt skapa statliga jobb som de unga blir tilldelade, och där de får en lön så de kan skaffa familj, hus och barn.

  • MrPerfect72 said,

   Jobba mindre taenka mer skulle goera att jag inte hade en massa dumma kommentarer direkt implanterade av massmedia. ”mer jobb”? Vem fan vill skapa ”mer jobb”? Vi ska rationalisera bort jobben givetvis, ha fler robotar och ha allt ganska gratis givetvis. Det aer ju det industrialismen efterstraevar.
   Jag gillar iden saa laenge vi kan minska transporterna och minska miljoebelastningen.

 3. epi said,

  Poängen med industrialisering var väl att vi skulle slippa jobba?

 4. MrPerfect72 said,

  Jo, men det verkar ju bara som om endast en politiker paa planetens yta fattat det: http://www.aktivdemokrati.se/aktiv-demokrati-martin-gustavsson-tycker.html


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: