Idémaskinen


Filmtips

Posted in Penningreform,Politik av Robert Wensman på 30 maj 2010
Tags: ,

Var ute med familjen och cycklade i grönskan. Men för den som vill ha något trevligt att titta på i sommarnatten kan jag rekommendera följande filmklipp. Först ett föredrag av en viss Bernard A. Lietaer som pratar om det man inte får prata om, nämligen det monetära systemet. Han förklarar varför man inte får prata om detta, vare sig i politiken, i journalistiken och i den akademiska världen :

(Programmet är indelat i 5 klipp, när det första klippet tar slut, klicka på nästa avsnitt etc.)

Han nämner också något om det ”falska nobelpriset”, nämligen nobelpriset i ekonomi. Som många kanske vet så är nobelpriset i ekonomi inget riktigt nobelpris, och det är tveksamt om ens Alfred Nobel hade velat ha ett sådant, eftersom det finns mycket goda skäl att ifrågasätta huruvida makroekonomiska teorier som ej prövats mot verkligheten verkligen är en vetenskap. Det är mera utav ett vanligt yrke snarare. Men den svenska riksbanken inrättade ett pris ”till minne av Alfred Nobel”, och Journalister har sedan utan vidare benämner ”Nobelpriset i ekonomi”.

För den som inte redan sett den skulle jag också vilja rekommendera Dan Josefssons film Novemberrevolutionen:

(6 Delar)

Sedan kan det också vara intressant att ha sett Johan Norbergs film Överdos som går att se på TV4 Play.

Annonser

5 svar to 'Filmtips'

Subscribe to comments with RSS eller TrackBack to 'Filmtips'.

 1. mrperfect72 said,

  Nu har jag med stort intresse set den foersta filmen. mycket intressant och enkel loesning faktiskt. Fyra foersta delarna behandlar problemet och sista delen talar om ett foerslag paa loesning. En slags ny valuta som goer att smaa och medlestora foeretag enklare kan goera affaerer. Toppen.

  Kolla in detta foerslag om silvermynt: http://dagensgladanyheter.wordpress.com/2010/06/04/politiska-kreativa-losningar-billigare-musik-sverige-ok-i-finanskrisen-och-mer-hjalp-till-gaza/#respond

 2. mrperfect72 said,

  Nu har jag sett den andra filmen.

  Det verkar som Olof har insett att hans naermaste kollegor aer illojala mot folket. Jag tror inte paa kjell Olof Feldt naer han saeger att Olof Palme skulle vara likgiltig, Jag tror snarare han aer mycket besviken paa den inriktning hans parti-”kamrater” vill ta.

  Kanske har han t.o.m. har stretat emot internt och hotat om att saenka dem politiskt eller byta parti. Detta kan faktiskt vara anledningen att han moerdats. Eventuellt kan den bankmaffia som ligger bakom ha planerat det hela och herrarna i filmen kan faktiskt ha varit medskyldiga. Hemlighetsmakeriet tyder verkligen paa detta.

  En vanlig spaerrvakt hade ju insett att man inte kan skapa en laanekarusell utan att det kommer ha konsekaenser i slutaendan. Att Olof palme INTE kunde se detta tror jag helt enkelt inte paa. Olof Palme var en bildad man.

  Ett vaket folkligt och verkligt demokratiskt parti som Aktiv Demokrati behoevs verkligen.

 3. Josef Boberg said,

  Det är bra att veta mycket – när Aktiv Demokratigänget kommer att uppenbara de nuvarande PyramidMaktHavarnas RÄNTEBLUFF för ALLA OCH ENVAR av oss av vanligt folk = väsentligt flera än 90 % av medborgarna.


 4. […] Vakna och se elefanten i vardagsrumssoffan! Det verkar inte enbart osannolikt korkat att hela politikeradeln medvetet har valt att starta begynnelsen av en ny gigantisk fascism. Nej. Det verkar planlagt. De motarbetar inte SD. Nej. De […]


 5. […] avregleringen av finansmarknaden och den genomfördes strax efter Olof Palmes olyckliga sorti. Filmtips och visserligen kan man skapa konstlade arbeten eller propagera om sex timmars arbetsdag, vilket du […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: