Idémaskinen


Kampen mot bankerna

Posted in Penningreform av Robert Wensman på 16 augusti 2010
Tags: ,

Tänkte tipsa om följande film som berättar historien om hur dagens centralbanker egentligen kom till. Historien börjar på 1700 talet i det post koloniala USA, där bankfamiljen Rothchilds försöker etablera en centralbank, vilket de efter återupprepade försök till sist lyckas med. Detta är historien om hur presidenter genom tiderna sedan kämpat emot finansmakterna som alltid hotat den nya nationens självständighet. Eller som Abraham Lincon uttryckte det:

”Jag har två stora fiender, Sydstaternas armé framför mig och finansinstituten bakom mig. Av dessa två är den bakom mig min största fiende”

Senare blev han som bekant skjuten. Detta är en spännande historia om sluga bankmän, mordförsök och presidenter som kämpat för sitt land.

(Den första delen är aningens spretig i berättandet, och kan hoppas över om man redan är bekant med ämnet)

Här är även ett kortare bildspel som i högre grad sammanfattar händelseförloppet:

Om du fortfarande är intresserad av att se mer så har Bill Still, känd penningreformist har även han gjort en film om Rothchilds.

Så om dessa Bankmän som styr världen, var är de i så fall numera och hur ser de ut? Jag har inte hittat någon rörlig bild på någon idag levande ättling till Rothchilds, då ”verka utan att synas” tycks vara deras måtto.

Men här är i alla fall ett videoklipp på en Rockefeller. Rockefeller familjen var de som grundade företaget Standard Oil i USA, som backades upp av Rothchilds och som med tveksamma metoder försökte monopolisera hela oljeindustrin i USA. I följande filmklipp är det Jay Rockefeller som  som talar om Internet.

Han menar på att det hade varit bättre om Internet inte hade funnits, med tanke på det säkerhetshot Internet medför. Ja, för någon i hans position kan man nog förstå att han inte gillar Internet och den kritik som framförs där emot hans familj och andra i bankeliten.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: